domingo, 24 de febrero de 2013

Celta 2 - 1 Granada (A Crónica)

Resino dalle indicacións ós xogadores | Foto: Tomás Rodríguez
Importante victoria a que conseguiu hoxe o Celta fronte a un bo Granada, ó que lle venceu por dous goles a un esta tarde no Estadio Municipal de Balaídos, nunha fría, pero agradable tarde para a práctica do fútbol.

Con esta victoria cumpriuse novamente a máxima de "adestrador novo, victoria segura". Os siareiros do vello campo do Val do Fragoso nun deixaron de acordarse de Paco Herrera, e faron varias as pancartas que se viron dándolle as grazas ó ex adestrador do Celta.

No puramente deportivo, comezou ben o Celta ó que Abel Resino lle imprimiu o seu carácter, cun equipo que xogou presionando ós rivais e cunha defensa máis adiantada, pero que por fases pecou dos mesmos erros que xa tiña, coma no gol do empate. Non foron trocos dramáticos, pois a base do equipo era a mesma coa que xogaba Herrera.

Comezou ben o Celta, chegando á área do Granada con claridade, aínda que co paso dos minutos os andaluces foron posicionandose ben no terreo de xogo. No minuto 21, Augusto Fernández tirou a porta, rexeitando con gran acerto o meta Toño. O rechace o recolleu Aspas, que fusilou ó meta nazarí. Pouco lle durou a ledicia ós celestes, pois dous minutos despois, Ighalo fusilou a Varas en tiro de volea, tras un despiste defensivo do Celta.

Táboas no electrónico de Balaídos no descanso. E na reanudación, o Celta saiu cun xogo máis desordenado, cousa que aproveitou o Granada que chegaba á meta de Varas con máis claridade. A mais clara, un tiro ó traveseiro de Ighalo nos primeiros minutos da reanudación. Resino decidiu poñer no terreo de xogo a xente coa veteranía de De Lucas e Mario Bermejo, ademáis de aproveitar ó dianteiro cántabro nas xogadas por alto.

Festexando o segundo gol | T.R.
Saiulle ben a aposta ó técnico toledano, pois Bermejo anotaría o segundo para o Celta e, á postre, o gol da victoria. Centro á area granadina, que deixou de cabeza Aspas, para que Bermejo rematase en semifallo. Corría o minuto 80. O Granada non se achicou nos derradeiros minutos, buscando incesamente o gol que puxera novamente ás taboas no marcador, aínda que o Celta tamén buscou un gol que lle dera vantaxe no marcador particular entre andaluces e galegos. Ó final, dous a un, e victoria importantísima pola inxección de moral ós pupilos de Resino, tendo en conta, ademáis, os marcadores favorables ós intereses celtistas do resto de equipos implicados nos postos baixos de táboa clasificatoria.

Ficha do partido:

2-R.C.Celta: Javi Varas, Jonny, Cabral, Demidov (Jonathan Vila, min. 73), Roberto Lago, Borja Oubiña, Álex López, Augusto, Orellana (Mario Bermejo, min. 59) Krohn-Dehli (De Lucas, min. 63) e Iago Aspas.

1-Granada C.F.: Toño, Nyom (El Arabi, min.86), Mainz, Recio, Siqueira, Mikel Rico (Brahimi, min.83), Íñigo López, Nolito, Torje (Buonanotte, min.72), Aranda e Ighalo.

Goles: 1-0, min. 24: Iago Aspas; 1-1, min. 27: Ighalo; 2-1, min. 80: Mario Bermejo.

Árbitro: Muñiz Fernández, do comité asturiano. Amonestou a Orellana, Jonny, Demidov (polo Celta) e a  Recio, Nyom e Aranda (polo Granada).

Incidencias: Partido correspondente á xornada 25ª da Liga BBVA, disputado no Estadio de Balaídos, diante de 18.418 espectadores. No descanso do partido leuse un manifesto co gallo do 150 aniversario da publicación de 'Cantares Gallegos', de Rosalía de Castro.