lunes, 18 de marzo de 2013

Deportivo 3 - 1 Celta (A Crónica)

Oubiña, Valerón e De Lucas | Foto: Cabalar (EFE)
Dolorosa derrota a sufrida á noite do venres, xa de por si dura, por tratarse do eterno rival, pero tamén polas circunstancias acontecidas antes, durante e despois do partido.

Iago Aspas foi expulsado no minuto 28, cando xa perdían os celestes por un gol a cero e, con seguridade esta temprana ausencia pasoulle factura ós nosos. Aínda que, sen as ideas claras, non se lles pode reprochar ós xogadores do Celta que non desen a cara, mesmo cando xa perdían por tres goles.

Queremos pasar páxina desde Preferencia Celeste e pensar nos vindeiros partidos, nos que o Celta se xoga a vida, pero ten tódalas posibilidades de salvación, por mor dos bos resultados (para os nosos intereses) producidos polos equipos que están na parte baixa do taboleiro clasificatorio.

Membros da peña en Riazor | Foto: Preferencia Celeste
O Celta segue penúltimo, con 23 puntos, pero segue a tres puntos da salvación (que marca o Real Zaragoza, 17º, con 26 puntos, quen tamén perdeu esta fin de semana).

Agora, cunha semana de descanso, por mor dos partidos internacionais, agarda a visita do FC Barcelona, o sábado 30 (18:00 horas) no que Balaídos presentará unha inmellorable entrada, pois xa se vendeu todo o papel para este encontro.

Lembrade que #XuntosConseguirémolo

Ficha do partido:

3-RC Deportivo: Aranzubia, Silvio, Marchena, Aythami, Manuel Pablo, Abel Aguilar, Juan Domínguez, Bruno, Pizzi, Valerón (Bergantiños, min. 85) e Riki (Salomao, min. 76).

1-RC Celta: Varas, Jonny, Túñez, Demidov, Roberto Lago, Oubiña, Pranjic, Augusto (Krohn-Dehli, min. 79), De Lucas (Orellana, min. 55), Bermejo (Park min. 68) e Aspas.

Goles:
  • 1-0: Minuto 8. Riki, recolle un centro libre de marca, e sen deixar caer o balón bate a Varas a pracer.
  • 2-0: Minuto 63. Silvio, recolle un balón rexeitado a uns 20 metros e lanza un trallazo que bate a Varas pola escuadra. Gol de belísima factura.
  • 3-0: Minuto 78. Salomâo á contra, bate a Varas pola esquerda do porteiro.
  • 3-1: Minuto 79. Park remata tras un magnífico pase de Krohn-Delhi.

Árbitro: Velasco Carballo, do colexio madrileño. Amonestou a Túñez, Demidov, Kronh-Delhi (polo Celta), Aythami e Pizzi (do Deportivo). Expulsou con vermello directo a Iago Aspas (Celta).

Incidencias: Partido correspondente á xornada 28 da Liga BBVA, disputado no Estadio Municipal de Riazor de A Coruña, casi cheo, uns 33.000 espectadores, dos que uns 1.000 eran siareiros do Celta.